Agrarisch loonwerk door Loon- en Grondverzetbedrijf Timmer

Ruwvoerwinning

Door schaalvergroting van de melkveebedrijven is er minder arbeid beschikbaar en door de hoge investeringen die een agrariër moet doen, is de vraag naar de loonwerker groter geworden. Daarom hebben wij als loonwerker geïnvesteerd in moderne landbouwmachines met een grote capaciteit die kwalitatief goed werk afleveren. Hieronder ziet u de werkzaamheden die wij voor u kunnen uitvoeren.
 

Mestaanwending

Wij bemesten uw percelen met een sleepslangbemester van Schouten. Deze bemester heeft een werkbreedte van 12 meter en is voorzien van sectie-afsluiting. De trekker is uitgevoerd met RTK-GPS en heeft Michelin 1050 achterbanden. Daarnaast zijn wij in het bezit van een breedstrooier voor het verspreiden van vaste mest.

Zaaien

Het zaaien van mais doen wij met onze 6-rijige Monosem en de groenbemesting met een Lemken Smaragd. Het zaaien van  de overige gewassen voeren wij uit met een rotor-zaaicombinatie. De trekker is uitgevoerd met RTK-GPS. Wij zaaien de volgende gewassen:

  • mais
  • groenbemesting
  • gras
  • graan

Grasmaaien

Wij maaien uw gras met een Krone Big M. Deze machine heeft een werkbreedte van 9,70 meter. De Krone Big M-machine is uitgevoerd met RTK-GPS en vijzels, zodat het mogelijk is om het gewas in één werkgang op zwad te leggen.

Grasharken

Wij harken het gras met een Krone Swadro 1400. Deze machine kan hydraulisch de werkbreedte verstellen van 11 tot en met 14 meter. De breedte van het zwad en de werkdiepte kunnen hydraulisch versteld worden. De trekker is uitgevoerd met RTK-GPS.

Gras en mais inkuilen

Wij kunnen u met verschillende inkuilsystemen van dienst zijn. Voor het gras en mais hakselen, gebruiken we een Claas Jaguar 870 hakselaar met silagewagens. Verder hebben wij de beschikking over  een Schuitemaker Rapide 3000 dubbeldoelwagen. De opraapwagen en de hakselaar zijn beide voorzien van een systeem om kuilmiddel toe te voegen tijdens het inkuilen. De kuil aanrijden doen wij met shovels. Wij beschikken over ervaren medewerkers die ervoor zorgen dat uw kuil goed tot zijn recht komt.

Balen persen en wikkelen

De Krone balenpers maakt balen van 170 cm tot en met 250 cm lang, 120 cm breed en 70 cm hoog, dezee pers is voorzien van een snij-inrichting. Tevens is het mogelijk om de balen te wikkelen, dit  doen wij met behulp van McHale wikkelaar.

Grondbewerking

Als basis voor iedere geslaagde teelt is een goede grondbewerking van essentieel belang. Loon- en Grondverzetbedrijf Timmer biedt diverse grondbewerkingen aan ten behoeve van het optimaal klaarmaken van de bodem voor het gewas. Of het nu voor de zaaibedbereiding in het voorjaar is of het perceel klaar maken voor de winter. Wij doen het allemaal:

  • frezen
  • ploegen
  • egaliseren
  • lostrekken
  • voorbewerken

Onze ervaren medewerkers adviseren u graag over de juiste grondbewerking.