Typ hier je tekst

Missie & Visie

Binnen het familiebedrijf werken wij intensief samen met een enthousiast team vol vakmensen om dagelijks- en planmatig werkzaamheden uit te voeren voor de GWW, aannemersbedrijven, gemeenten, agrariers en particulieren.

 

Voor ons staat het leveren van kwaliteit, het ontzorgen en meedenken met onze klanten voorop, tegen zo efficiënt mogelijke kosten zonder het milieu uit het oog te verliezen. Wij geven onze mensen hierbij de ruimte om zich verder te ontwikkelen en te groeien.

 

Samen met onze opdrachtgevers werken wij continu aan het verbeteren en optimaliseren van de kwaliteit, service en ontwikkeling op lange termijn. Investeren met het oog op de toekomst in duurzaamheid, milieu en personeel.

Historie

Fa W. Timmer & Zn is als éénmanszaak begonnen onder Loonbedrijf W. Timmer, dit loonbedrijf is 1948 opgericht door Wouter Timmer. W. Timmer was toentertijd bakker en wilde zijn loopbaan over een hele andere boeg gooien. W. Timmer had veel interesse in het loonwerk en machines en wilde daarom een loonbedrijf oprichtten. Na een gesprek met de bank kreeg Wouter een startkapitaal mee, waarmee hij zijn eerste tractor ‘’een Ford Dear Born’’ en mestwagen kocht (Zie foto; Marten Timmer op de eerste aangeschafte tractor).

Eind van de jaren 80 begon W. Timmer met de aanschaf van de eerste kraan, shovel en dumpers en daarmee werd ook officieel het grondverzet een grote tak binnen Loonbedrijf Fa. W. Timmer & Zn.  In de jaren 90 werd het werk steeds groter mede door grotere arealen en projecten, hiermee werd er ook een serieuze ontwikkeling gemaakt in de grootte en krachten van de machines.

In 1996 heeft de zoon van Wouter; Marten Timmer het bedrijf overgenomen. De overname van Marten zorgde voor een grote verandering in de organisatie van het bedrijf. Marten liet zijn personeel in vele meerdere functies specialiseren, dit zorgde voor een aantrekking en uitbreiding van meer werk en machines. In 2002 is de zoon van Marten die tevens ook Wouter heet het bedrijf binnen gestapt. Samen met Wouter ontwikkelde zich binnen de klantenkring grote aannemers, waardoor er meer vast en groter werk opkwam. Vanaf begin jaren 2000 is met name het grondverzet enorm gegroeid binnen het bedrijf.