Missie & visie van ons grondwerkbedrijf in Ermelo

Binnen ons familiebedrijf werken wij dagelijks intensief samen met een enthousiast team vol vakmensen om planmatig werkzaamheden uit te voeren voor de GWW, aannemersbedrijven, gemeenten, agrariërs en particulieren.

Voor ons staat het leveren van kwaliteit, het ontzorgen en meedenken met onze klanten voorop, dit doen wij tegen een zo efficiënt mogelijke kostenberekening, zonder het milieu uit het oog te verliezen. Wij geven onze mensen hierbij de ruimte om zich verder te ontwikkelen en te groeien.

Samen met onze opdrachtgevers werken wij continu aan het verbeteren en optimaliseren van de kwaliteit, service en ontwikkeling op lange termijn. Investeren met het oog op de toekomst in duurzaamheid, milieu en personeel.

Historie van Loon- en Grondverzetbedrijf Timmer

W. Timmer & Zn. BV is als eenmanszaak begonnen onder Loonbedrijf W. Timmer & Zn. Het loonbedrijf is in 1947 opgericht door Wouter Timmer sr. Wouter was toentertijd bakker en wilde zijn loopbaan over een hele andere boeg gooien. Hij had veel interesse in het loonwerk en machines en wilde daarom een loonbedrijf oprichten. Na een gesprek met de bank kreeg Wouter een startkapitaal mee, waarmee hij zijn eerste tractor, een Ford Dear Born en mestwagen kocht.

 

Aan het einde van de jaren 80 begon het loonbedrijf met de aanschaf van de eerste kraan, shovel en dumpers, daarmee werd ook het grondverzet een grote tak binnen Loonbedrijf W. Timmer & Zn. In de jaren 90 werd het werk steeds groter en groter, dit kwam mede door grotere arealen en projecten. Uiteindelijk werd er een serieuze ontwikkeling gemaakt in de grootte en krachten van de machines.

 

In 1996 heeft de zoon van Wouter, Marten Timmer en zijn vrouw Annie, het bedrijf overgenomen. De overname zorgde voor een grote verandering in de organisatie van het bedrijf. Marten liet zijn personeel in meerdere functies specialiseren, dit zorgde voor een aantrekking en uitbreiding van meer werk en machines. In 2001 is de zoon van Marten, die ook Wouter heet, het bedrijf ingestapt. Samen met Wouter ontwikkelde zich binnen de klantenkring grote aannemers, waardoor er meer vast en groter werk opkwam. Vanaf begin jaren 2000 is met name het grondverzet enorm gegroeid binnen het bedrijf. Toen het met de gezondheid van Marten in 2008 even niet zo goed ging, stond Wouter opeens aan de leiding binnen het familiebedrijf. Door de schouders er goed onder te zetten kon het bedrijf de stijgende lijn doorzetten. In de tussentijd is ook Henrie, de jongere broer van Wouter, gaan werken bij de zaak. Door de jaren heen heeft het bedrijf mooie opdrachten via diverse opdrachtgevers gerealiseerd en met ruime ervaring op het gebied van grondwerk, weg- en waterbouw & agrarisch loonwerk is W. Timmer & Zn. BV een begrip geworden in haar vakgebied.

 

Per 1 april 2022 zijn Marten en Annie met pensioen gegaan en heeft Wouter het bedrijf voortgezet. Hiermee wordt 2022 een heel bijzonder jaar want het bedrijf bestaat dan maar liefst 75 jaar!

Maak kennis met ons bedrijf