Agrarisch loonwerk in Ermelo, Putten en omstreken

Contact

Door schaalvergroting van de melkveebedrijven is er minder arbeid beschikbaar. Door de hoge investeringen die een agrariër moet doen, is de vraag naar de loonwerker groter geworden. Daarom heeft W. Timmer & Zn. BV als loonwerker geïnvesteerd in moderne landbouwmachines met een grote capaciteit die kwalitatief goed werk afleveren. Hieronder ziet u de werkzaamheden die wij voor u kunnen uitvoeren in regio Ermelo en omstreken.

Contact opnemen

Zaaien

Het zaaien van mais doen wij met onze 6-rijige Monosem en de groenbemesting voeren wij uit met een Lemken Smaragd. Het zaaien van de overige gewassen doet Loon- en Grondverzetbedrijf Timmer met een rotor-zaaicombinatie. De trekker is uitgerust met RTK-GPS. Wij zaaien de volgende gewassen:

  • Mais
  • Gras
  • Graan
  • Groenbemester (onderzaai)

Grasmaaien

Wij maaien uw gras met een Krone Big M. Deze machine heeft een werkbreedte van 9,70 meter. De Krone Big M-machine is uitgevoerd met RTK-GPS en vijzels, zodat het mogelijk is om het gewas in één werkgang op zwad te leggen.

Grasharken

Wij harken het gras met een Krone Swadro 1400. Deze machine kan hydraulisch de werkbreedte verstellen van 11 tot en met 14 meter. De breedte van het zwad en de werkdiepte kunnen hydraulisch versteld worden. De trekker is uitgevoerd met RTK-GPS.

Gras en mais inkuilen

Wij kunnen u als loonwerker van dienst zijn met verschillende inkuilsystemen. Voor het hakselen van gras en mais gebruiken wij een Claas Jaguar 850 hakselaar met silagewagens. Verder hebben wij de beschikking over dubbeldoelwagens, namelijk de Schuitemaker Rapide 3000 en een Krone ZX 570. De opraapwagens en de hakselaar zijn beide voorzien van een systeem om kuilmiddel toe te voegen tijdens het inkuilen. De kuil aanrijden doen wij met shovels, hierbij beschikken wij over ervaren medewerkers die ervoor zorgen dat uw kuil goed tot zijn recht komt.

Balen persen en wikkelen

De Krone balenpers maakt balen van 170 cm tot en met 250 cm lang, 120 cm breed en 70 cm hoog. De Krone 1270XC Big Pack is een high-speed pers, hiermee is duidelijk een hogere capaciteit en een hogere baaldichtheid te halen, dit komt door de verhoging van de slagfrequentie van de perswagen. Ook is deze balenpers voorzien van MultiBale, hiermee kan één grote baal tot wel 9 afzonderlijke balen worden geperst. Tevens is het mogelijk om de balen te wikkelen, dit doen wij met behulp van een McHale wikkelaar.